феникс – старост со 5 звездички

Какви се услуги нудиме во Феникс домовите за стари лица?

Феникс домовите за стари лица нудат разни услуги кои најлесно може да се категоризираат според видот на квалификувана нега која е потребна на клиентот.

Потпомогнато
живеење

Погледни

Резиденцијална
нега

Погледни

Медицинска
нега

Погледни

Потпомогнато живеење

Што е потпомогнато живеење?

Помошното живеење ви овозможува да живеете во сопствен дом додека сеуште добивате нега и грижа кога и да ви е потребна. Домот во кој ќе се преселите како дел од овој аранжман е дизајниран да биде ваше доживотно решение. Тоа значи дека можете да ја задржите вашата независност и приватност, но да имате на располагање грижа и поддршка доколку ви е потребна.
Постои клучен аспект во заедницата за потпомогнатото живеење – ќе живеете заедно со други луѓе на слична возраст со кои можете да се дружите и да споделувате интереси и активности.
Ако сакате да ја одржите вашата независност додека стареете, но сте свесни дека може да имате корист од некаква поддршка, тогаш потпомогнатото живеење е добра опција за да се размисли.

Во Феникс домовите за стари лица нудиме можност за сместување на:
     1. Здрави лица – здрави стари лица, витални пензионери коишто сакаат времето да го поминуваат во друштво и во здрава и функционална средина. Овде тие се чувствуваат заштитено, безбедно и сигурно.
     2. Лица со потешкотии – се сместуваат и оние што имаат какви било здравствени тешкотии, па одлучуваат да се потпрат на постојаната здравствена заштита и поддршка од стручните лица во нашите домови.
     3. Деменција – во нашите домови постојат и посебни одделенија кои се посветени на пациенти со специфична дијагноза како што е деменција, Алцхајмеровата болест, Паркинсон или од друга сериозна болест.

 

Имате потреба од дом кој специјализира за грижа на стари лица со деменција?

Иако деменцијата во доцните фази може да го загрози идентитетот, луѓето со деменција го задржуваат чувството за себе преку нивните односи со другите – и тоа може да се надградува. Во пракса, ова значи да се одговори на физичките и психолошките потреби на поединецот, да се развијат односи засновани на емпатија, сочувство и знаење за историјата на животот на поединецот. Луѓето кои живеат со деменција можат да се борат да ја сфатат нивната физичка околина. Поединците може да имаат потешкотии да лоцираат одредени области како резултат на губење на меморијата или во правење чекори како резултат на проблеми со перцепцијата, на пример.
Нашиот центар за деменција – Геромедикал Феникс обезбедува медицинска нега и мултидисциплинарна тимска поддршка во терапевтски средини. Ние поддржуваме поединци кои можеби имаат потешкотии со нивното справување со деменција, што може да се манифестира во проблеми во однесувањето со кои помалку специјализираните средини можеби нема да можат да се справат.

Нашите искусни тимови се посветуваат на разбирање на потребите на секој поединец со цел да се прилагоди уникатен пакет нега, со цел да се постигне највисок можен квалитет на живот и да се решат проблемите во однесувањето каде што е можно.
Затоа е тука нашиот добро обучен тим, којшто на дневно ниво се справува со токму такви проблеми, да направи се што е во негова моќ да помогне околу вашиот случај.

Резиденцијална нега

Што е резиденцијална нега?

Поточно кажано, резиденцијалната нега е наменета за постари луѓе чии потреби се релативно мали. Можеби ќе им треба помош со секојдневните задачи, како што се миење или облекување, но не бараат поголема специјалистичка медицинска нега или поддршка за деменција. Домот за стари го водат врвни менаџери кои се трудат и грижат секој од нашите објекти да биде со највисоко ниво на услуги.
Членовите на персоналот и квалификуваните асистенти за нега се достапни за да обезбедат 24-часовна резиденцијална нега. Кога е потребно, окружните медицински сестри може да бидат повикани за било што и за овој тип на резиденти, за да дадат одредени лекови или да помогнат во лекувањето на какви било сложени рани и сл.

Закажете состанок и посетете не!

Пополнете го формуларот и
лично уверете се во одличните услови што ги нудиме.

Доколку сакате можете и директно да не побарате на 075 382 014. 

  Медицинска нега

  Што е медицинска нега?

  Медицинската нега е наменета за постари лица на кои им е потребна 24-часовна медицинска нега, како и лични потреби за живот. Ова може да вклучува индивидуи на кои им е потребна интензивна рехабилитациска нега (на пример по мозочен удар), скршеници, поединци на кои им е потребно посебно хранење, лица со физички инвалидитет и лица со долгорочни здравствено лоши состојби.
  Нашите домови за стари лица се грижат за жителите со медицински потреби и со низа опрема за помош на мобилноста. Сите наши домови за стари лица, исто така, имаат експерти во области како што е грижата за деменција за да обезбедат највисок квалитет на стандардот за нега на стари лица.

  Во Феникс домовите за стари, разбираме дека оддалечувањето од дома може да биде вознемирувачко, затоа беспрекорниот континуитет на грижа е наша примарна цел. Нашите персонализирани планови за нега осигуруваат дека секој поединец ја добива грижата и поддршката што му е потребна и дека неговата независност и избор се максимизирани. Нашиот посветен, добро обучен и напорен персонал навистина го запознава секој поединец во нашите домови за стари лица, дознавајќи за неговите потреби, што сака, што несака и што ужива да прави. Ова осигурува дека нашите Резиденти имаат среќен дом.

  Имате потреба од медицинска нега за краток престој?

  Грижата за овој краток престој е тоа што можеме да помогне по медицински проблем, како што е операција или престој во болница во смисол на Рехабилитација во нашите установи. Може да биде случај кога грижата за вашата сакана личност ви обезбедува мир на умот што ви треба за да одите на однапред резервиран одмор, а вашата сакана личност не може да ви се придружи.

  Дневен престој

  Што е дневен престој за возрасни?

  Дневен Престој за возрасни е планирана програма на активности во амбиент за професионална грижа наменета за постари возрасни лица на кои им е потребна надгледувана грижа во текот на денот, или за оние кои се изолирани и осамени. Дневните центри за возрасни во Феникс им овозможуваат на старите лица да се дружат и да уживаат во планираните активности во групно опкружување, додека сè уште ги добиваат потребните здравствени услуги. Во исто време, им нудиме на семејните старатели одмор од должностите за грижа додека знаат дека нивната сакана личност е на безбедно место.

  Услугите се разликуваат помеѓу установите, вклучувајќи го и нивото на понудена нега. Додека еден тип на центри се фокусира главно на социјални и рекреативни услуги, со неколку услуги поврзани со здравјето и лична нега, друг тип ќе обезбеди посеопфатни медицински и терапевтски услуги. Тие може да вклучуваат физичка, професионална или говорна терапија, на пример, или медицински услуги администрирани од регистрирана медицинска сестра или друг здравствен работник. Конечно, трет тип на нашите установи ви нуди специјализирани услуги за возрасни со специфична здравствена состојба, како што се деменција или попреченост.

  Дневниот Престој за возрасни е принцип на работа од понеделник до петок, преку ден , иако некои услуги може да бидат достапни навечер или за време на викендите.

  Закажете состанок и посетете не!

  Пополнете го формуларот и
  лично уверете се во одличните услови што ги нудиме.

  Доколку сакате можете и директно да не побарате на 075 382 014. 

   Коментари од нашите почитувани
   резиденти.

   Како доживотен жител на Феникс Премиум го избрав Премиум поради неговата локација и оцијализацијата што ја нуди. Сето тоа го најдов овде. Но, она што најмногу ми се допаѓа кај Премум се луѓето!

   ТРАЈЧЕ

   ФЕНИКС ПРЕМИУМ

   Го сакам персоналот овде и уживам во прекрасната храна. Исто така, ги сакам многуте активности што тие имаат да ги понудат. Терапевтите се исто така многу добри во својата работа. Не би сакала да бидам на друго место. Се чувствувам згрижено и сум достоинствено третирана.

   СЛАВИЦА

   ФЕНИКС ФЕМИЛИ

   ‘‘Дома далеку од дома“ само вака можам да ја опишам својата околина и искуството од живеењето во Феникс Гарден. Силно го препорачуваме Феникс. Ова е заедница за потпомогнато живеење.

   ЗОРА

   ФЕНИКС ГЕРОМЕДИКАЛ