Феникс – старост со 5 звездички

БЛОГ

Знаци кои покажуваат дека вашиот родител има потреба од поддршка

Независноста звучи како едноставен концепт. На најосновно ниво, значи да имате автономија и контрола врз сопствениот живот. Можеби се чувствуваме понезависни кога ќе се иселиме од домот од детството, ќе земеме автомобил или ќе ја започнеме нашата прва ...

Музичка

Музичка работилница во Феникс Фемили: Зошто е важна физичката активност?

Неодамна, имавме чест да организираме една прекрасна музичка работилница која беше водена од страна на нашиот психолог во Феникс Фемили, Мери Ј. Дешиќ. Како што старееме, нашите тела и умови бараат различни начини за одржување на физичкото и менталното ...

Како да се поттикне независноста кај постарите луѓе

Независноста звучи како едноставен концепт. На најосновно ниво, значи да имате автономија и контрола врз сопствениот живот....

Како да се грижите за старите родители по пад

Како што луѓето стареат, нивното чувство за рамнотежа и движење почнува да се намалува....