Феникс – старост со 5 звездички

Тимот на Феникс

Негата на старите лица ја нагласува нивната социјална и лична потреба за помош во секојдневните активности и здравствената заштита, како и за живот со достоинство.

Токму затоа персоналот што е вработен во нашите домови за стари лица е составен од лица што се трпеливи и полни со љубов и разбирање.

Целиот наш персонал е обучен според највисоки европски стандарди од страна на профисеионалци од Германија.

што нудиме

Кои услуги се достапни во Феникс домовите за стари лица?

Асистирано живеење

Постојано присуство на медицински сестри и овластени лица од тимот даваат грижа 24/7 и не дозволуваат вашите блиски да бидат осамени.

Служба за рехабилитација

Нашата служба за рехабилитација дава комплетно терапевтско и професионално закрепнување за да се избегнат дополнителни несакани дејствија.

Здравствена заштита

Веруваме дека влијанието кај секој поединец има неочекуван начин и секој поединец може да напредува интересно, со индивидуална нега.

Квалификувани лекари

После давање на заклучоци од страна на доктор, специјалист продолжува да ги третира пациентите кои се соочуваат со болести и рани, во и надвор од домот во зависност од потребите.

Одлична храна и грижа

Нудиме грижа и надзор за лицата кои не може да живеат сами, константна медицинска нега и најквалитетна храна за сите нив.

Психосоцијална поддршка

Нашите медицински социјални работници се грижат за пациентите кои се соочуват со проблеми и предизвици во адаптирање на условите во нашата установа.

Физикални терапии

Тим физиотерапевти се задолжени за набљудување и одржување на подвижноста и физичката активност на корисниците.

Транспортни услуги

Домовите од групацијата Феникс располагаат со приватно амбулатно возило со цел пренесување на корисниците до соодветни здравствени установи.

Коментари од нашите почитувани
резиденти.

Како доживотен жител на Феникс Премиум го избрав Премиум поради неговата локација и оцијализацијата што ја нуди. Сето тоа го најдов овде. Но, она што најмногу ми се допаѓа кај Премум се луѓето!

ТРАЈЧЕ

ФЕНИКС ПРЕМИУМ

Го сакам персоналот овде и уживам во прекрасната храна. Исто така, ги сакам многуте активности што тие имаат да ги понудат. Терапевтите се исто така многу добри во својата работа. Не би сакала да бидам на друго место. Се чувствувам згрижено и сум достоинствено третирана.

СЛАВИЦА

ФЕНИКС ФЕМИЛИ

‘‘Дома далеку од дома“ само вака можам да ја опишам својата околина и искуството од живеењето во Феникс Гарден. Силно го препорачуваме Феникс. Ова е заедница за потпомогнато живеење.

ЗОРА

ФЕНИКС ГЕРОМЕДИКАЛ