HomeArchive by category: People

Archive by category: People

Знаци кои покажуваат дека вашиот родител има потреба од поддршка

Независноста звучи како едноставен концепт. На најосновно ниво, значи да имате автономија и контрола врз сопствениот живот. Можеби се чувствуваме понезависни кога ќе се иселиме од домот од детството, ќе земеме автомобил или ќе ја започнеме нашата прва работа. Сите овие работи ни овозможуваат да живееме како што сакаме и да чувствуваме сопственост над нашите животи и одговорности. Обично добиваме …

Read More

Oколу грижата: Како да разговарате со родителите за да прифатат помош

Никој не сака да го води тој разговор, на сите ни е јасно. Оној во кој разговарате со вашите постари родители – луѓето кои ве воспитувале и се грижеле за вас како дете – за нивната растечка потреба околу помош во нивниот дом.

Read More
Персонал

Ги славиме нашите херои: Нашиот посветен персонал

Во срцето на секоја просперитетна заедница лежи група на поединци чија неуморна посветеност често останува незабележана. Тоа се столбовите на една посебна сила, херои кои неуморно работат за да ја обезбедат благосостојбата и среќата на другите. Во Домовите за стари лица во Феникс, ова чувство е особено точно. Зад сцената на секоја топла насмевка се нашите медицински сестри, медицинскиот персонал, …

Read More
Дневен Престој

Ново во ФЕНИКС: Дневен Престој

Во денешно време, секојдневниот живот на постарите лица понекогаш може да биде осамен и монотонен. Со цел да се обезбеди подобар квалитет на животот за овие возрасни лица, Феникс воведува нова услуга – “Дневен Престој”. Оваа услуга има за цел да пружи грижа, друштво и забавни активности во текот на денот за постарите лица кои имаат потреба од надгледување или …

Read More

Година на раст и радост во домовите за стари лица – Феникс

Додека се збогуваме со уште една успешна година,  сакаме само да застанеме и да размислиме за огромниот број на искуства, спомени и моменти на радост што ги исполнија салите на Домовите за стари лица Феникс. Во ова наше место, каде смеата ечи низ ходниците и пријателствата цветаат како цвеќe во пролетна градина, секој ден е можност за поврзување, поубави и …

Read More
Избор

Избор на правилниот негувател: Квалитети кои треба да ги барате

Одлуката за професионална нега за вашите блиски може да биде застрашувачка. Вие не избирате само услуга, туку место кое ќе претставува дом за вашите сакани. Тоа е навистина голема одлука, а вие заслужувате да најдете некој што ги исполнува вашите високи стандарди. Не секое место ќе биде соодветно погодено, па затоа, од витално значење е да знаете што да барате. …

Read More
Стари лица

Реалноста на грижата за стари лица во Феникс

Грижата за стари лица често е прекриена со заблуди, при што некои веруваат дека домовите за нега и нивниот персонал немаат вистинска грижа за нивните клиенти. Ние стоиме како доказ за љубовта, емпатичноста, професионалната и грижата кои ја претставуваат суштината на повеќето домови за стари лица. Што навистина значи вистинска грижа Да се биде емпатичен, професионален и грижлив не е …

Read More