Ново во ФЕНИКС: Дневен Престој

Дневен Престој

Во денешно време, секојдневниот живот на постарите лица понекогаш може да биде осамен и монотонен. Со цел да се обезбеди подобар квалитет на животот за овие возрасни лица, Феникс воведува нова услуга – “Дневен Престој”. Оваа услуга има за цел да пружи грижа, друштво и забавни активности во текот на денот за постарите лица кои имаат потреба од надгледување или се чувствуваат осамено.

Што претставува дневниот престој?

Дневниот престој е планирана програма на активности во професионално опремен амбиент, наменета за постари возрасни лица. Оваа програма им овозможува на учесниците да уживаат во друштво и да се вклучат во различни активности, додека истовремено ја примаат потребната грижа.

Кои се предностите?

Социјализација: Учесниците добиваат прилика да се дружат со свои врсници, што значително го подобрува нивното ментално здравје и општо расположение.

Активности: Програмата вклучува различни активности кои ги стимулираат менталните и физичките способности на учесниците.

Професионална Грижа: Со постојан пристап до здравствени услуги и грижата за нивното здравје од нашите вработени, тие се чувствуваат сигурно, опуштено и безбедно.

Услуги

Дневниот престој нуди разновидни услуги, вклучувајќи социјални и рекреативни активности, како и медицински и терапевтски услуги. Некои од овие услуги вклучуваат физичка терапија, забавни игри, уметнички активности, и многу повеќе.

Зошто дневен престој во Феникс?

Изборот на Феникс гарантира дека вашите најмили ќе бидат во рацете на искусни професионалци кои се посветени на нивното здравје. Со Феникс, можете да бидете мирни знаејќи дека саканите се на безбедно место, каде што нивните потреби се задоволени со грижа и внимание.

Како да се пријавите?

Ако сте заинтересирани да ги вклучите вашите најмили во програмата, не двоумете се да не контактирате. Ние сме тука да одговориме на сите вашите прашања и да ви помогнеме да направите информиран избор.

Дневниот престој во Феникс претставува идеална опција за оние кои бараат квалитетна дневна грижа за своите најмили. Нудејќи топла и пријателска атмосфера, заедно со професионална грижа, Феникс е местото каде вашите најмили ќе најдат среќа и забава.

За повеќе информации за нашата услуга “Дневен Престој”, кликнете овде или контактирајте не на 075 382 014.

Leave a comment