Година на раст и радост во домовите за стари лица – Феникс

Додека се збогуваме со уште една успешна година,  сакаме само да застанеме и да размислиме за огромниот број на искуства, спомени и моменти на радост што ги исполнија салите на Домовите за стари лица Феникс. Во ова наше место, каде смеата ечи низ ходниците и пријателствата цветаат како цвеќe во пролетна градина, секој ден е можност за поврзување, поубави и витални денови! 

Во текот на изминатата година, нашиот посветен тим во Феникс креираше разновидни активности насочени кон стимулирање и на телото и на умот, осигурувајќи дека да се биде дел од Феникс не е само поради удобноста која ја нудиме, туку и исполнети денови со некаква цел. 

Кулинарски авантури

Еден од најважните моменти оваа година беа нашите кулинарски работилници, каде што нашите корисници барем еднаш неделно се собираа во заедничкиот простор и месеа тесто, правеа тестенини од нула, торти, колачи и палачинки.. Овие работилници се омилени во Феникс и поттикнуваат чувство на заедништво и потсетување на младоста и размена на вкусни рецепти. 

Креативно изразување

Сесиите за цртање, сликање и изработка обезбедија самоизразување и уметничко истражување. Со четки за сликање во рака и платна кои чекаат да бидат украсени, нашите корисници ги ослободија своите внатрешни уметници, трансформирајќи ги празните страници во живописни ремек-дела кои ги рефлектираат нивните уникатни перспективи и личности. 

Физичка благосостојба

Во Феникс, ние им даваме приоритет на здравјето и виталноста на нашите корисници, па направивме и работилница со тимот на ATG која беше клучна за промовирање на физичката кондиција и благосостојба. Нашите корисници ја прифатија можноста да ги зајакнат своите тела, да ја подобрат флексибилноста и да го подобрат целокупното здравје под водство на искусни инструктори. 

Бегство во природата

Среде метежот и вревата на секојдневниот живот, нашите посети на ботанички градини и паркови обезбедија моменти на спокојство и поврзување со природата. Опкружени со бујно зеленило и живописни цветови, корисниците на Феникс  уживаа во можноста да се прошетаат, да уживаат во излети, да дишат свеж воздух и да се восхитуваат на убавината на природниот свет. Ова се активности на кои најмногу им се радуваме! 

Социјален ангажман

Собири со кафе под топлата прегратка на сонцето поттикнаа значајни врски и духовити разговори меѓу нашите најмили. Од муабети за спомените и заедничките искуства, до споделување на знаење – овие моменти на другарство го збогатуваат искуството на секој повозрасен корисник на Феникс. 

Континуиран раст

Додека гледаме напред кон новата година, нашата посветеност за поттикнување енергична и збогатена средина во Феникс станува уште поголема. Следуваат убави новости, нови услуги и уште повеќе можности. Ќе продолжиме со уште повеќе позитивна сила се со цел раст, радост и топол дом за секој наш корисник.