HomeArticles posted bymarija

Знаци кои покажуваат дека вашиот родител има потреба од поддршка

Независноста звучи како едноставен концепт. На најосновно ниво, значи да имате автономија и контрола врз сопствениот живот. Можеби се чувствуваме понезависни кога ќе се иселиме од домот од детството, ќе земеме автомобил или ќе ја започнеме нашата прва работа. Сите овие работи ни овозможуваат да живееме како што сакаме и да чувствуваме сопственост над нашите животи и одговорности. Обично добиваме …

Read More
Музичка

Музичка работилница во Феникс Фемили: Зошто е важна физичката активност?

Неодамна, имавме чест да организираме една прекрасна музичка работилница која беше водена од страна на нашиот психолог во Феникс Фемили, Мери Ј. Дешиќ. Како што старееме, нашите тела и умови бараат различни начини за одржување на физичкото и менталното здравје. Оттука, медитативната терапија која вклучува движење и музика е одличен начин за подобрување на благосостојбата на постарите лица. Што е …

Read More

Oколу грижата: Како да разговарате со родителите за да прифатат помош

Никој не сака да го води тој разговор, на сите ни е јасно. Оној во кој разговарате со вашите постари родители – луѓето кои ве воспитувале и се грижеле за вас како дете – за нивната растечка потреба околу помош во нивниот дом.

Read More
Персонал

Ги славиме нашите херои: Нашиот посветен персонал

Во срцето на секоја просперитетна заедница лежи група на поединци чија неуморна посветеност често останува незабележана. Тоа се столбовите на една посебна сила, херои кои неуморно работат за да ја обезбедат благосостојбата и среќата на другите. Во Домовите за стари лица во Феникс, ова чувство е особено точно. Зад сцената на секоја топла насмевка се нашите медицински сестри, медицинскиот персонал, …

Read More
Дневен Престој

Ново во ФЕНИКС: Дневен Престој

Во денешно време, секојдневниот живот на постарите лица понекогаш може да биде осамен и монотонен. Со цел да се обезбеди подобар квалитет на животот за овие возрасни лица, Феникс воведува нова услуга – “Дневен Престој”. Оваа услуга има за цел да пружи грижа, друштво и забавни активности во текот на денот за постарите лица кои имаат потреба од надгледување или …

Read More